fbpx

NRA visar vägen på Rally Sweden

Den 15 februari går Rally Sweden 2024 av stapeln i Umeå och precis som tidigare år har de samarbetat med NRA för att få en tydlig skyltning på det enorma eventområdet.   

Rally Swedens flytt till Umeå har visat sig vara ett riktigt lyckokast då eventet har utvecklats till en folkfest för både Umeåbor och tillresta. I år körs rallyt den 15-18 februari på strax över 30 mil specialsträckor där några är helt nya. 

Martin Eriksson är marknadskoordinator på Rally Sweden och över det enorma eventområdet som, förutom körsträckorna, även innefattar Nolia depåområde och Red Barn Arena. Enligt Martin har närmare 120 000 besökare och 4000 funktionärer vistats på området tidigare år så det gäller att skyltningen är korrekt för att det ska flyta på. 

Precis som 2022 och 2023 har Rally Sweden valt att samarbeta med NRA som i år har producerat ett hundratal skyltar till området. Det handlar framför allt om hänvisningsskyltar som guidar besökare och funktionärer runt på området. Skyltarna är tillverkade i plast och trä och finns både ute i spåren, i depån och inne på Red Barn Arena. 

Enligt Martin har de kunnat återanvända en hel del skyltar från tidigare år men eftersom evenemanget har vuxit har de ändå behövt beställa en del nytt. Förutom skyltar har NRA även levererat marknadsföringsmaterial som bordspratare och rollups. 

Samarbetet med NRA har fungerat jättebra, säger Martin och berättar att de alltid får sina leveranser i tid, att de får produkterna till bra priser och att servicen är utmärkt. Inför ett så stort evenemang menar han att det oftast är lite kaotiskt och därför måste de samarbeta med ett professionellt företag som kan ge dem den service de kräver. Även om det ibland har inneburit en del nattarbete för NRAs del. 

“NRA är klart bäst i Umeå med omnejd på skyltar och material.” 

Martin berättar att det är viktigt för Rally Sweden att samarbeta med lokala företag eftersom de vill vara med och bidra till Umeås näringsliv och föreningsliv. Han menar att det blir ett sätt för rallyt att återgälda allt som Umeå kommun, markägare, partners och föreningar har bidragit med i samband med eventet. 

Foto: McKlein

.